Liikuntaryhmät

Keväällä 2021 ja 2022 on toteutettu yhdessä Wärjäämön kanssa sarja selkokielisiä liikuntavideoita kehitysvammaisten ihmisten käyttöön.

Tule jumppaamaan uusien selkokielisten liikuntavideoiden mukana!

Nääsville ry on tehnyt yhteistyössä Tampereen kaupungin Wärjäämön kanssa selkokielisiä liikuntavideoita kehitysvammaisten ihmisten käyttöön. Wärjäämö on Tampereella toimiva kehitysvammaisten henkilöiden päiväaikaisen toiminnan paikka, jossa keskitytään taiteen tekemiseen teatterin, musiikin, käsitöiden ja digitalisaation mahdollisuuksien avulla.

Uusimat, syksyllä 2021 kuvatut kaksi videota on julkaistu Nääsville ry:n YouTube –kanavalla 31.5.2022 ja ovat nähtävillä myös tällä sivulla.
Molemmat näistä videoista sopivat hyvin myös taukojumpaksi.
Voit istua tai seistä ja valita sopivan videon. Videoiden mukana jumppaamalla saat mukavan tauon, jonka aikana virkistyt ja verenkierto lähtee liikkeelle. Jos joudut olemaan pitkään paikallaan esimerkiksi työpäivän aikana, pidä tauko ja lähde liikkeelle! Videoiden mukana jumppaamalla voit helposti lisätä liikettä arkeesi.

Mukana jumppaamassa näet Roosan, Jonin, Minnan ja Valton Wärjäämöltä sekä Piian Nääsville ry:stä. Tässä alla Wärjäämöläiset kertovat hieman itsestään ja kannustavat mukaan jumppaamaan.

 

Esittelyssä yllä olevilla videoilla esiintyvät aktiiviset jumppaajat.

 

Roosa

Olen 25-vuotias. Olen hyvä piirtämisessä. Pidän keltaisesta väristä. Vapaa-ajallani katson telkkaria ja piirrän. Haaveilen matkasta Kreikkaan. Haluaisin kannustaa muita jumppaamaan ulkona.

 

 

Joni

Olen 37-vuotias. Olen hyvä näyttelijä, laulaja, tanssija ja soittaja. Pidän kaikista väreistä. Vapaa-ajallani tanssin, soitan ja harrastan teatteria. Haaveilen matkasta Ranskaan. Haluaisin kannustaa muita jumppaamaan: ”Siitä tulee hyvä olo”.

 

Minna

Olen 45-vuotias. Olen hyvä laulamaan, juontamaan ja tekemään käsitöitä. Pidän monista väreistä. Vapaa-ajallani jumppaan, katson televisiodraamaa ja käytän puhelinta. Haluan kannustaa suomalaisia Tappara-kannattajia jumppaamaan.

 

Valto

Olen 40-vuotias. Olen voimakas. Pidän mustasta väristä. Vapaa-ajallani laitan tukan hyvin ja laulan. Haaveilen pitkistä kynsistä. Haluaisin kannustaa muita jumppamaan ulos menemällä.

Katso tästä hyvät alkulämmittelyjumpat.

Alkulämmittely koko keholle

Voit valita haluatko istua vai seistä ja osallistua jumppaan. Jumppaamassa mukana ovat Roosa, Joni ja Piia. Videon ovat käsikirjoittaneet fysioterapeutit Ansku Mansikka ja Piia Tulasalo. Videon on kuvannut ja editoinut Wärjäämön ohjaaja Riku Karppinen.
Videolla jumpataan afrikkalaisten rytmien tahdissa. Musiikkina on Media M: Africa.

 

Alkulämmittely seisten

Osallistu mukaan jumppaan yhdessä Minnan, Valton ja Piian kanssa. Videon ovat käsikirjoittaneet fysioterapeutit Ansku Mansikka ja Piia Tulasalo. Videon on kuvannut ja editoinut Wärjäämön ohjaaja Riku Karppinen.
Videolla jumpataan latinalaisten rytmien tahdissa. Musiikkina on Lawrence Blatt: Mar Azul.

Mukavia jumppahetkiä videoiden parissa!

8.6.2021 julkaistut videot

Tule mukaan jumppaamaan aiemmin tekemiemme jumppien opastuksella klikkaamalla alla olevia videoita.
Videoiden tekemiseen ovat osallistuneet Eveliina, Ville ja Tuomas. Voit tutustua heihin lähemmin klikkaamaalla tästä linkistä >>

Keväällä 2021 videoita kuvattiin seitsemän kappaletta. Liikuntavideot koostuvat yksittäisistä liikkeistä. Niitä voi katsoa useamman peräkkäin ja jumpata itse mukana. Ensimmäisten videoiden mukana jumppaamalla saat vaikkapa sopivan taukojumpan itsellesi. Jatkossa liikuntavideoiden avulla voi toteuttaa itselleen sopivan jumppaohjelman ja voimistella mukana. Tämä on helppo mahdollisuus lisätä liikkumista arjessa. Videot ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.
Liikuntavideot on julkaistu Nääsville ry:n YouTube-kanavalla 8.6.2021.

Videoiden toteuttamisessa on ollut mukana Nääsville ry:n fysioterapeutteja sekä Wärjäämön ohjaajia että Wärjäämöläisiä. Videoiden käsikirjoitusta ovat tehneet fysioterapeutit Ansku Mansikka, Minna Vaittinen ja Piia Tulasalo. Kuvaajana on Wärjäämön ohjaaja Riku Karppinen. Videot on editoinut datanomiopiskelija Elmeri Karvinen Kiipulan ammattiopistosta. Taustalla kuuluva musiikki on Wärjäämöläisten tuottamaa. Jumppaamassa videolla näet Even, Tuomaksen ja Villen Wärjäämöltä sekä Piian Nääsville ry:stä.

Syksyllä 2020 toteutettiin Nääsvillen toimesta kehitysvammaisten kilometrikävelykampanja. Lue miten Afrikan sarvi “valloitettiin” ja keitä kaikkia siinä oli mukana.

 

Virkkuryhmät

Mukavaa ryhmässä treenaamista omien rajojen puitteissa!

Tasapainovirkut

Ryhmien tavoitteena on kehittää ja ylläpitää perusliikkumista vahvistamalla tasapainotaitoja sekä lihasvoimaa. Ryhmätuokiot suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Tarkoituksena on löytää liikkumisen ilo ja rohkaista aktiiviseen arkeen.

Voimaveturi

Kuntosaliharjoittelua, jonka tavoitteena on lihasvoiman ja peruskunnon lisääminen iloisessa joukossa. Harjoittelemaan voi tulla myös yhdessä omaisen tai avustajan kanssa.

Virkkuset

Luovan liiikunnan ryhmä, jonka tavoitteena on itseilmaisun ja kehon hahmottamisen vahvistaminen turvallisessa, riemua tuottavassa ilmapiirissä.


Haluatko tulla mukaan?
Ryhmät ovat maksuttomia ja kokoontuvat seuraavasti 31.5.2022 asti:

TasapainoVirkut Koskikodin Koskipirtissä
Ti klo 9.30 – 10.45
Ti klo 11.00 – 12.15 (enemmän tukea tarvitseville)

VoimaVeturi Salhojan salilla
Ke 15.45 – 17.15

Virkkuset Koskikodin Koskipirtissä
To klo 9.00 – 10.00


Ota yhteyttä:
Nääsvillen toimisto
050 5217 212

 

Koskikoti, Rongankatu 8, 33100 Tampere
Salhojan sali, Salhojankatu 27 A, 33500 Tampere