Salhojan kuntosali

Kesällä kuntosalille?

Tule mukaan treenaamaan Salhojan 70+ kuntosalille myös kesällä tiistaisin ja keskiviikkoisin.Kysy kuntosalin vapaita paikkoja saliohjaajilta p. 050 341 4916

Hae voimaa ja tasapainoa Salhojan kuntosalilta!

SALHOJAN SALI 70+
– ohjattua kuntosaliharjoittelua ryhmässä

Kuntosaliryhmiin on avattu uusia paikkoja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen p. 050 341 4916 / Salhojan kuntosali. Salhojan kuntosali on avoinna myös kesäaikana erillisen aikataulun mukaisesti.  
Kysy kesäaikataulua ohjaajilta p. 050 341 4916

Kuntosalin osoite on Salhojankatu 27 A

Mistä on kysymys?

Salhojan Sali on kaikille yli 70-vuotiaille tamperelaisille tarkoitettu kuntosali. 

Ryhmätoiminta:
Nääsville ry järjestää kuntosalilla ryhmätoimintaa maanantaista perjantaihin. Ryhmä kestää 75 minuuttia sisältäen yhteiset alku- ja loppuverryttelyt (tuolivoimistelua) sekä lihasvoima- ja tasapainoharjoittelua kuntosalilaitteilla ja pienvälineillä.

Ryhmän ohjauksesta huolehtii kaksi ikääntyneiden terveyteen ja toimintakykyyn perehtynyttä fysioterapeuttia. Tavoitteena on, että jokainen ryhmäläinen saa sopivasti apua ja neuvoja liikkeiden tekemiseen, sekä vahvistaa juuri oikeita kunnon osa-alueita. Iän karttuessa yksilölliset tekijät tulee tietenkin ottaa entistä paremmin huomioon, ja tätä varten ohjaajat ovat paikalla.
Ikäsuositus salin käyttäjille on 70 vuotta täyttäneet tai tarveharkinnan mukaan.

Säännöllisellä liikunnalla on lukuisia terveysvaikutuksia ikääntyneen henkilön terveyteen ja toimintakykyyn:

 • vähentää kehon ylimääräisen rasvan määrää, erityisesti sisäelimiä ympäröivä rasva
 • alentaa kohonnutta verenpainetta ja vaikuttaa myönteisesti veren rasva-arvoihin
 • vahvistaa sydäntä sekä verenkiertoelimistöä; henkeä ei ahdista niin helposti ja jaksat kävellä ja kantaa kauppakasseja paremmin
 • vahvistaa luita; kestät paremmin pieniä kolhuja
 • vahvistaa lihaksia; pääset tuolista ylös paremmin
 • parantaa ryhtiä
 • hidastaa tasapainon heikentymistä ja jopa parantaa tasapainoa
 • vähentää ummetusta
 • vähentää nivelkipuja, sillä liike voitelee kuluneita niveliä sisältä päin
 • kohentaa mielialaa ja rentouttaa
 • parantaa kehontuntemusta
 • antaa voimia arkeen
 • tuo paremman unen
 • lisää fyysistä ja psyykkistä jaksamista
 • hidastaa toimintakyvyn heikkenemistä
 • parantaa lievän ja kohtalaisen masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita.

Alussa yksi liikuntakerta viikossa parantaa kuntoa selkeästi. Muutaman kuukauden kuluttua kunto on parantunut sen verran, että keho kaipaa lisää liikuntaa. Kotivoimisteluun saat halutessasi jumppaohjeita Salhojan salilta. Yksikin viikoittainen liikuntakerta pitää kuitenkin saavutettua kuntoa yllä.
Kuntosaliryhmä on myös sosiaalinen tapahtuma. Kotoa lähteminen ja ikätovereiden tapaaminen on monelle asiakkaallemme yksi viikon kohokohdista, ja mielen virkistys on mielestämme yhtä tärkeää kuin kuntoilukin. Jutustelu on siis sallittu Salhojan Salilla!

Miten ryhmiin pääsee?

Vapaita ryhmäpaikkoja voit tiedustella ohjaajilta p. 050 3414 916
Erillistä lääkärin lähetettä tai suositusta ei tarvita. Kyselemme uudelta asiakkaalta hiukan taustatietoja, , jotta pystymme takaamaan kuntosaliharjoittelun terveellisyyden ja turvallisuuden. Puolen vuoden välein aina syksyllä ja keväällä teemme toimintakykytestin, jottavoit seurata kuntosi kehitystä. Testiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Mitä maksaa?

Tutustumiskerta on ilmainen. Mikäli harjoittelu Salhojan kuntosalilla kiinnostaa, niin harjoitteluun oikeuttava sarjalippu maksaa 50 euroa ja se sisältää yhteensä 11 käyntikertaa. Sarjalipusta lähetetään postitse tai sähköpostilla lasku kotiin. Suosittelemme tätä maksutapaa. Mikäli haluat, voit myös maksaa jokaisen kerran erikseen käteisellä. Tällöin hinta on 5e/kerta. 

Miten varustaudun kuntosalille?

Ota mukaasi (tai pue valmiiksi päälle) joustavat, kevyet kuntoiluvaatteet. Lisäksi tarvitset liukumattomat kengät tai tossut ja juomapullon. Liikkumisen
apuvälineen (keppi, rollaattori jne.) voi tarvittaessa tietenkin ottaa mukaan. Ohjaajat auttavat turvallisissa siirtymisissä mielellään. Varaa mukaan myös reipasta mieltä. Jos et ole aiemmin käyttänyt kuntosalilaitteita, älä pelkää, sillä ohjaajat auttavat kyllä. Muutaman kerran jälkeen opit käyttämään laitteita omatoimisemmin eikä toiminta enää tunnu niin sekavalta. Aluksi voi tulla myös hieman lihaskipuja, mutta lihakset tottuvat harjoitteluun muutamassa viikossa.