Virkeät Ikämiehet

Virkeät Ikämiehet: Ravitsemus- ja liikuntakurssit

Alla oleva syksyn 2022 Virkeät Ikämiehet ravitsemus- ja liikuntakurssi on täynnä.
Huom! Mikäli et mahtunut tähän kurssiin mukaan tai olet kiinnostunut seuraavasta kurssista, ole meihin yhteydessä. Ilmoitamme Sinulle kun seuraava kurssi on alkamassa.

SYKSYN 2022

RAVITSEMUS- JA LIIKUNTAKURSSI

ajalla 21.9.-23.11.2022
aika: klo 10-12 / keittiökerrat klo 9-12
paikka: Peurankallion lähitori
osoite: Peurankallionkatu 10

– Maksuttomalla kurssilla saat tietoa miten voit lisätä hyvinvointiasi liikunnalla ja ravitsemuksella.
– Saat ohjausta omatoimiseen liikuntaan ja pääset kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja.
– Saat valmiuksia edullisten ja monipuolisten aterioiden kokoamiseen.
– Pääset kokeilemaan ruuanvalmistusta miesporukassa.
– Tutustut arjen digitaitoihin.

Kurssia vetävät Nääsvillen ravitsemusterapeutti Aapeli Lahtinen sekä fysioterapeutti.

Tervetuloa mukaan Virkeät Ikämiehet-toimintaamme!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Aapeli Lahtinen puh. 050 342 3934
sähköposti [email protected] 

Tulosta kurssiesite tästä linkistä.

Vahva ote elämästä -tunnustus tamperelaiselle Virkeät Ikämiehet -hankkeelle!

Iäkkäiden osallisuutta edistävä valtakunnallinen Elämänote-ohjelma on myöntänyt vuoden 2020 Vahva ote elämästä -tunnustuksen Nääsville ry:n ja Pirkanmaan Martat ry:n yhteishankkeelle Virkeät Ikämiehet. 
1.10.2020 myönnetty tunnustuksessa huomioitiin eritoten  ansiokkaasta työstä erityisesti koronarajoitusten aikana sekä iäkkäiden tukemisesta ja tavoittamisesta monipuolisin keinoin.

Lisää myönnetystä tunnustuksesta voit lukea tästä.

Keväästä 2022 alkaen Virkeät Ikämiehet -toiminta kutsuu tamperelaiset eläkeikäiset miehet monipuolisen ravitsemuksen ja mielekkään liikunnan pariin. Lisäksi tarjoamme halukkaille mahdollisuuden päästä kokeilemaan aktiivisuuteen kannustavia digitaalisia sovelluksia. Järjestämme ryhmätoimintaa ja tapahtumia eri puolilla Tamperetta. Kaikki toimintamme on maksutonta!

Virkeät Ikämiehet -toimintaa edelsi saman niminen hanke (2018-2021), joka oli Nääsville ry:n ja Pirkanmaan Marttojen yhteishanke.  Hanke  toimi osana valtakunnallista STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittamaa valtakunnallista Elämänote-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tukea ikäihmisten osallisuutta ja kotona asumista.

Seuraa ilmoitteluamme myös Tamperelaisen ja Aamulehden menoinfossa ja Facebookissa: @Ikamiehet

Katso Virkeiden Ikämiesten vinkkivideot!​

Tervetuloa mukaan Virkeät Ikämiehet -vapaaehtoistoimintaan!

Virkeät Ikämiehet -hanke tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja vapaaehtoistoiminaan. Vapaaehtoisena pääset toimimaan ikämiesten ravitsemuksen tai liikunnan parissa tai opastamaan digiasioissa.

Vapaaehtoinen voi olla kuka tahansa tamperelainen, jolla on kiinnostusta toimia ikämiesten parissa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, jolloin voit itse päättää kuinka kauan haluat jatkaa. Vapaaehtoisena saat koulutuksen toimintaan ja sinua tuetaan toiminnan toteuttamisessa.

Virkeät Ikämiehet -hankkeessa mukana:

Pirkanmaan Martat ry  –  Fluente Kumppanit Oy – Tampereen kaupunki – ATK Seniorit Mukanetti ry – Tampere Missio – LivingSkills Oy –    Tampereen Kotilinnasäätiö ry  – Pirkanmaan Senioripalvelut Oy – Tampereen evankelisluterilaiset seurakunnat –Tampereen Seudun Omaishoitajat ry