Tuutorin tuella

Eloa ja iloa senioritaloihin!

Tuutorin tuella on kolmivuotinen STEA:n rahoittama hanke vuosille 2022-2024. Tavoitteemme on kehittää senioritalojen ryhmätoimintaa vapaaehtoisten ohjaajien avulla. Vapaaehtoiset eli tuutorit ovat hankkeen kouluttamia ja voivat käyttää hankkeen ammattilaisten laatimaa materiaalia. Yhteisöllinen ohjelma asukkaiden omassa asuinympäristössä lisää senioriasukkaiden toimintakykyä, hyvinvointia ja hyvää elämää.

Hankkeen keskiössä on fyysisen toimintakyvyn ja aivoterveyden vahvistaminen. Se on meidän ydinosaamistamme. Toiminnan teoreettinen viitekehys nojaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen FINGER-tutkimukseen, joka on osoittanut, että elintapaohjelmalla voidaan parantaa merkittävästi niin toimintakykyä kuin muistitoimintojakin.

Yhteistyökumppaneitamme ovat:

  • Viola-kotiyhdistys ry
  • Onni kotosalla
  • YH-kodit
  • Tampereen kaupunki
  • Artteli-kumppanuusyhdistys
Kuvassa lauletaan yhteislauluja Hervannan kulttuuritiistaissa Tuutorin säestyksellä.

Tuutorin tuella –hankkeen ansiosta senioritaloissa on järjestetty liikuntaryhmiä, aivotreeniryhmiä, kuntosaliopastusta, käsityökerhoja, virtuaalisia kulttuuriraittikierroksia, terveyteen ja elintapoihin liittyviä tietoiskuja, lukupiirejä, toimintakykytestejä, kävelyryhmiä, retkiä, yhteislauluja ja konsertteja. Lisäksi hankkeessa hyödynnetään voimakkaasti digitaalisia verkostoitumisen muotoja. Tuutorin tuella yhteisöllisyyttä lisätään niin kasvokkain kuin etälaitteidenkin välityksellä.

Kuvassa tuutorit ohjaavat liikuntatuokiota.

Toimimme Tampereella Pyynikillä, Kalevassa, Tampellassa, Lielahdessa ja Hervannassa sekä Nokian ja Pirkkalan keskustassa. Asukkaille suunnatut ryhmät kokoontuvat talojen yhteisissä tiloissa päivällä, illalla tai viikonloppuna.

Kuvassa senioriasukkaat sommittelevat värikkäitä vaahteranlehtiä tuutorin opastuksella.

Rekrytoimme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, jonka elämäntilanteeseen vapaaehtoistoiminta sopii. Ammattilaistiimimme kouluttaa, opastaa ja suunnittelee toimintaa yhdessä vapaaehtoisten tuutoreiden kanssa.

Vapaaehtoisena voi olla säännöllisesti kokoontuvassa ryhmässä tai vaikka vain yhden päivän ajan osana kulttuurisarjaa tai Pop up -tyyppistä tapahtumaa. Tuutorin avustuksella on esimerkiksi järjestetty huonekasvien mullan vaihtoon liittyviä teemapäiviä.

Kuvassa tuutori avustaa senioritalon asukkaita vaihtamaan mullan omiin huonekasveihinsa.

Järjestämme tuutoreille yhteisiä tapaamisia, koulutusta sekä virkistystä. Tuutorina tapaa uusia ihmisiä ja saa merkityksellistä tekemistä niin senioritalojen asukkaiden kuin muiden vapaaehtoistenkin parissa.

Kuvassa vapaaehtoiset tuutorit ovat tutustumassa Wivi Lönnin kulttuuriraittiin.

Tuutorin tuella -hankkeessa vetovastuussa ovat Nääsville ry:n Ilona Antila-Dagnaud ja Piia Tulasalo. Heitä yhdistää palava into kehittää uutta hanketta. Molemmilla on vuosien kokemus mm. vanhuspalveluista, kuntouttavasta toiminnasta, muistisairauksista ja vapaaehtoisten koulutuksesta.

Yhteystietomme ovat:
Ilona Antila-Dagnaud, puh. 040 189 5648
[email protected]

Piia Tulasalo, puh. 050 339 9016
[email protected]

Kuvassa vasemmalla Ilona ja Piia oikealla

Yhteistyössä

Facebookin logo

Löydät meidät myös Instagramista.

instagram-logos-png-images-free-download-2

Kiinnostuitko tuutoritoiminnasta? Jätä yhteystietosi meille ja tule mukaan aktiiviseen tuutoriyhteisöön!

Otamme sinuun yhteyttä. Mietitään yhdessä mikä on sinulle sopiva tuutorirooli.