Tuutorin tuella

Tuutorin tuella - aktiivista elämää ja yhteisöllisyyttä senioritaloissa ja -kortteleissa.

Tammikuussa 2022 polkaistiin Nääsville ry:ssä käyntiin mielenkiintoinen uusi hanke, työnimeltään Tuutorin tuella toimintakykyä, hyvää elämää ja yhteisöllisyyttä senioritaloihin ja -kortteleihin. Vapaaehtoisten tuutoreiden avulla kehitetään uusia harrastus- ja toimintamuotoja niin sanottujen välimuotoisten asuinympäristöjen eli seniori- ja palvelutalojen asukkaille. Aluksi mukana on Tampere, Nokia ja Pirkkala. Myöhemmin tarkoitus on laajentua koko Pirkanmaan sote-alueelle.

Toiminta kumpuaa asukkaiden mielenkiinnon kohteista ja odotettavissa on mm.

– jumppatuokioita
– korttelikävelyjä
– aivotreenejä
– laulukuoroja
– elokuvailtoja
– käsityökerhoja
– luentoja, jne

Lisäksi hankkeessa hyödynnetään voimakkaasti digitaalisia verkostoitumisen muotoja. Tuutorin tuella yhteisöllisyyttä lisätään niin kasvokkain kuin etälaitteidenkin välityksellä.

Vapaaehtoisten tuutoreiden rekrytointi on alkanut. Mukaan toivotaan innostunutta väkeä laajalla skaalalla oppilaitoksista senioritalojen omiin asukkaisiin. Tuutorit pääsevät toteuttamaan erilaisia harrasteryhmiä seniori- ja palvelutaloissa sekä niiden ympäristössä ja osallistumaan toiminnan kehittämiseen. Tuutorit saavat lisäksi tukea omaan hyvinvointiin tuutoriverkostostosta. 

Vapaaehtoisille on tarjolla räätälöity koulutus ja taustatiiminä vahva ammattilaisten joukko. Nääsvillen tietotaidon lisäksi osaamista tuovat yhteistyökumppanit

– Viola-kotiyhdistys ry
– Onni Kotosalla
– YH-kodit ja niiden hallinnoimat hankkeessa mukana olevat senioritalot.

Myös Tampereen kaupunki ja Artteli-kumppanuusyhdistys ovat yhteistyössä mukana.

Hankkeen keskiössä on fyysisen toimintakyvyn ja aivoterveyden vahvistaminen. Se on Nääsville ry:n ydinosaamista. Toiminnan teoreettinen viitekehys nojaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen FINGER-tutkimukseen, joka on osoittanut, että elintapaohjelmalla voidaan parantaa merkittävästi niin toimintakykyä kuin muistitoimintojakin.

Tuutorin tuella -hankkeessa vetovastuussa ovat Nääsville ry:n Ilona Antila-Dagnaud ja Piia Tulasalo. Heitä yhdistää palava into päästä kehittämään uutta hanketta. Molemmilla on vuosien kokemus mm. vanhuspalveluista, kuntouttavasta toiminnasta, muistisairauksista ja vapaaehtoisten koulutuksesta. Tuutorin tuella -hanke on saanut STEA:lta kolmivuotisen rahoituksen. 

Yhteystietomme ovat:
Ilona Antila-Dagnaud, puh. 040 189 5648
[email protected]

Piia Tulasalo, puh. 050 339 9016
[email protected]

Kuvassa vasemmalla Ilona ja Piia oikealla

Yhteistyössä

Facebookin logo

Löydät meidät myös Facebookista.

Kiinnostuitko tuutoritoiminnasta? Jätä yhteystietosi meille ja tule mukaan aktiiviseen tuutoriyhteisöön!

Otamme sinuun yhteyttä. Mietitään yhdessä mikä on sinulle sopiva tuutorirooli.