Muistimatto-harjoittelu

Muistimatto-harjoittelu

Muistimattoharjoitus on lempeän liikkeen ja aivotreenin yhdistelmä, joka huoltaa kehoa ja aivoja!

Tiesitkö, muistia voi treenata!

Muistijoogaan perustuva muistimattoharjoittelu yhdistää liikettä ja aivotreeniä.
Muistimattoharjoituksessa tehdään kevyitä, joogaan perustuvia liikkeitä ja tasapaino- ja muistiharjoituksia joko ohjaajan johdolla pienryhmässä tai kahdestaan ohjaajan kanssa oman kodin rauhassa.  Ohjaaja auttaa soveltamaan liikkeitä ja tiedollisia tehtäviä kullekin harjoittelijalle sopiviksi. Harjoittelu edellyttää, että pystyt harjoittelemaan seisoma-asennossa ja ottamaan askelia. Harjoittelu sopii jokaiselle oman muistinsa huoltamisesta kiinnostuneelle.

Joogakokemusta tässä liikuntamuodossa ei tarvita. Harjoittelussa käytetään erityistä MemoMat®-muistimattoa, jonka ruudut ja värit sekä kirjain- ja numeromerkinnät toimivat tiedollisten tehtävien virikkeenä. Ohjaaja tuo maton mukanaan.

INFO

Haluatko kokeilla?

Pyydä Nääsville ry:n muistiohjaaja käymään sinun tai ryhmäsi luona!

Järjestämme maksuttomia Muistimattoharjoittelu –kursseja pienryhmille. Ryhmään mahtuu yhdeksän harjoittelijaa ja sitä ohjaa ikääntyneiden terveyteen ja toimintakykyyn perehtynyt muistiohjaaja. Paitsi kehoja ja aivoja, ryhmässä toimiminen myös lisää sosiaalista aktiivisuutta, elämäniloa ja kokonaisvaltaista terveyttä.

Muistiohjaaja voi tulla luoksesi kotikäynnille opastamaan sinulle muistimattoharjoittelua, jolloin saat tutustua aiheeseen täysin omassa tahdissasi. Kotikäynnit maksavat 14 euroa/kerta.

Ota yhteyttä:
Nääsvillen toimisto
050 5217 212

Maailman terveysjärjestö WHO ja myös suomalainen Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL:n FINGER-tutkimus (THL2018) osoittavat, että liikunta ja erityisesti siihen liitetyt kognitiiviset (tiedolliset) tehtävät ennaltaehkäisevät muistisairauksia.