Liikuntaryhmät

Keväällä 2021 toteutettiin yhdessä Wärjäämön kanssa sarja selkokielisiä liikuntavideoita kehitysvammaisten ihmisten käyttöön.

Nääsville ry on tehnyt yhteistyössä Tampereen kaupungin Wärjäämön kanssa selkokielisiä liikuntavideoita kehitysvammaisten ihmisten käyttöön. Wärjäämö on Tampereella toimiva kehitysvammaisten henkilöiden päiväaikaisen toiminnan paikka, jossa keskitytään taiteen tekemiseen teatterin, musiikin, käsitöiden ja digitalisaation mahdollisuuksien avulla. Videoita on tällä hetkellä kuvattuna seitsemän kappaletta. Liikuntavideot koostuvat yksittäisistä liikkeistä. Niitä voi katsoa useamman peräkkäin ja jumpata itse mukana. Ensimmäisten videoiden mukana jumppaamalla saat vaikkapa sopivan taukojumpan itsellesi. Tämän vuoden aikana on tarkoitus kuvata liikuntavideoita vielä lisää. Jatkossa liikuntavideoiden avulla voi toteuttaa itselleen sopivan jumppaohjelman ja voimistella mukana. Tämä on helppo mahdollisuus lisätä liikkumista arjessa. Videot ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä. Liikunta videot julkaistaan Nääsville ry:n YouTube-kanavalla 8.6.2021.

Videoiden toteuttamisessa on ollut mukana Nääsville ry:n fysioterapeutteja sekä Wärjäämön ohjaajia että Wärjäämöläisiä. Videoiden käsikirjoitusta ovat tehneet fysioterapeutit Ansku Mansikka, Minna Vaittinen ja Piia Tulasalo. Kuvaajana on Wärjäämön ohjaaja Riku Karppinen. Videot on editoinut datanomiopiskelija Elmeri Karvinen Kiipulan ammattiopistosta. Taustalla kuuluva musiikki on Wärjäämöläisten tuottamaa. Jumppaamassa videolla näet Even, Tuomaksen ja Villen Wärjäämöltä sekä Piian Nääsville ry:stä. Tässä alla on pieni esittely jumppaajista:

 

Eveliina

Olen 36-vuotias. Olen hyvä käsitöiden tekemisessä. Osaan laulaa hyvin. Pidän pastelliväreistä. Vapaa-ajallani liikun ulkona ja teen käsitöitä. Haaveilen perheestä joskus. Haluaisin kannustaa muita mukaan jumppaamaan sillain, että katsoo netistä videoita.

 

 

Ville

Olen 43-vuotias. Olen hyvä laulamaan ja tanssimaan. Pidän keltaisesta väristä. Vapaa-ajallani käyn kävelylenkillä ja kuuntelen Eija Kantolan musiikkia. Haaveilen näyttelijän työstä. Haluaisin kannustaa muita mukaan jumppaamaan: Tulkaa mukaan kaikki!

 

Tuomas

Olen 37-vuotias. Olen hyvä bodaamisessa, tanssissa ja sauvakävelyssä. Minulta löytyy huumoria. Pidän mustasta ja valkoisesta väristä. Vapaa-ajallani heitän koripalloa ja sauvakävelen. Tykkään käydä myös hampurilaisella ja pizzalla. Haaveilen kesälomasta. Haluaisin kannustaa muita mukaan jumppaamaan näyttämällä mallia muille. 

Syksyllä 2020 toteutettiin Nääsvillen toimesta kehitysvammaisten kilometrikävelykampanja. Lue miten Afrikan sarvi “valloitettiin” ja keitä kaikkia siinä oli mukana.

 

Virkkuryhmät

Mukavaa ryhmässä treenaamista omien rajojen puitteissa!

Tasapainovirkut

Ryhmien tavoitteena on kehittää ja ylläpitää perusliikkumista vahvistamalla tasapainotaitoja sekä lihasvoimaa. Ryhmätuokiot suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Tarkoituksena on löytää liikkumisen ilo ja rohkaista aktiiviseen arkeen.

Voimaveturi

Kuntosaliharjoittelua, jonka tavoitteena on lihasvoiman ja peruskunnon lisääminen iloisessa joukossa. Harjoittelemaan voi tulla myös yhdessä omaisen tai avustajan kanssa.

Virkkuset

Luovan liiikunnan ryhmä, jonka tavoitteena on itseilmaisun ja kehon hahmottamisen vahvistaminen turvallisessa, riemua tuottavassa ilmapiirissä.


Haluatko tulla mukaan?
Ryhmät ovat maksuttomia ja kokoontuvat seuraavasti:

TasapainoVirkut Koskikodin Koskipirtissä
Ti klo 9.30 – 10.45
Ti klo 11.00 – 12.15 (enemmän tukea tarvitseville)

VoimaVeturi Salhojan salilla
Ke 15.45 – 17.15

Virkkuset Koskikodin Koskipirtissä
To klo 9.00 – 10.00


Ota yhteyttä:
Nääsvillen toimisto
050 5217 212

Koskikoti, Rongankatu 8, 33100 Tampere
Salhojan sali, Salhojankatu 27 A, 33500 Tampere